Skip to main content

San Jacinto Valley
Academy

Search

Bell Schedules

Kindergarten Session 1: Mrs. Rodriguez/Ms. Miles Please do not arrive prior to gate opening time.
Please do not arrive more than 10 minutes prior to your student's dismissal time. Thank you.
Description / Period Start Time End Time Length
Gates open 7:25 AM
Breakfast 7:25 AM 7:45 AM 20 min
Start/End Time 7:50 AM 1:50 PM 360 min
Snack 10:00 AM 10:20 AM 20 min
Lunch 12:25 PM 12:55 PM 30 min
CONFERENCE WEEK 7:50 AM 10:50 AM 180 min
Kindergarten Session 2 Mrs. Alarcon/ Mr. Ward Please do not arrive prior to gate opening time.
Please do not arrive more than 10 minutes prior to your student's dismissal time. Thank you.
Description / Period Start Time End Time Length
Gates Open 9:00 AM
Breakfast 9:00 AM 9:20 AM 20 min
Start/End Time 9:30 AM 3:30 PM 360 min
Snack 11:00 AM 11:20 AM 20 min
Lunch 1:10 PM 1:40 PM 30 min
CONFERENCE WEEK 9:30 AM 12:30 PM 180 min
Transitional Kindergarten: Mrs. Atteberry Please do not arrive prior to gate opening time.
Please do not arrive more than 10 minutes prior to your student's dismissal time. Thank you.
Description / Period Start Time End Time Length
Gates open 7:00 AM
Breakfast 7:00 AM 7:20 AM 20 min
Start/End Times 7:30 AM 11:20 AM 230 min
Snack 9:35 AM 9:55 AM 20 min
CONFERENCE WEEK 7:30 AM 10:30 AM 180 min
Regular Day- Elementary Grades 1st-5th
Description / Period Start Time End Time Length
Start/End Times 7:30 AM 3:05 PM 455 min
1st Grade Recess 8:30 AM 8:45 AM 15 min
1st Grade Lunch 10:15 AM 11:00 AM 45 min
2nd Grade Recess 8:50 AM 9:05 AM 15 min
2nd Grade Lunch 11:05 AM 11:50 AM 45 min
3rd Grade Recess 9:10 AM 9:25 AM 15 min
3rd Grade Lunch 11:55 AM 12:40 PM 45 min
4th Grade Recess 9:30 AM 9:45 AM 15 min
4th Grade Lunch 12:45 PM 1:30 PM 45 min
5th Grade Recess 9:50 AM 10:05 AM 15 min
5th Grade Lunch 12:45 PM 1:30 PM 45 min
Regular Day- Middle School
Description / Period Start Time End Time Length
Gates Open 6:45 AM
Period 1 7:15 AM 8:15 AM 60 min
Period 2 8:20 AM 9:15 AM 55 min
Period 3 9:20 AM 10:15 AM 55 min
Lunch 10:15 AM 10:50 AM 35 min
Advisory 10:55 AM 11:15 AM 20 min
Period 4 11:15 AM 12:15 PM 60 min
Period 5 12:20 PM 1:15 PM 55 min
Period 6 1:20 PM 2:25 PM 65 min
Period 7/Enrichment 2:30 PM 3:15 PM 45 min
Regular Day- High School
Description / Period Start Time End Time Length
Gates Open 6:45 AM
Period 1 7:15 AM 8:15 AM 60 min
Period 2 8:20 AM 9:15 AM 55 min
Period 3 9:20 AM 10:15 AM 55 min
Period 4 10:20 AM 11:15 AM 55 min
Lunch 11:15 AM 11:50 AM 35 min
Period 5 11:55 AM 12:50 PM 55 min
Period 6 12:55 PM 1:50 PM 55 min
Advisory 1:50 PM 2:25 PM 35 min
Period 7/Enrichment 1:55 PM 2:50 PM 55 min
Extended Enrichment 2:30 PM 3:15 PM 45 min
Minimum Day-TK, Session 1, Session 2 Kindergarten Sessions 1 & 2 will have snack during rotation times beginning at 9:30 AM. This is NOT the conference week schedule. Please scroll down for conference week schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Gates open 7:15 AM
Start/End Times TK 7:30 AM 11:20 AM 230 min
TK Breakfast 7:00 AM 7:20 AM 20 min
Snack 9:00 AM 9:20 AM 20 min
Start/End Times Session 1 7:50 AM 11:50 AM 240 min
Session 1 Breakfast 7:25 AM 7:45 AM 20 min
Start/End Times Session 2 8:30 AM 12:30 PM 240 min
Session 2 Breakfast 8:00 AM 8:20 AM 20 min
Minimum Day- Elementary Grades 1st -5th
Description / Period Start Time End Time Length
Start/End Times 7:30 AM 12:45 PM 315 min
1st Grade Snack 8:30 AM 8:50 AM 20 min
2nd Grade Snack 8:55 AM 9:15 AM 20 min
3rd Grade Snack 9:20 AM 9:40 AM 20 min
4th Grade Snack 9:45 AM 10:05 AM 20 min
5th Grade Snack 10:10 AM 10:30 AM 20 min
Minimum Day- Middle School
Description / Period Start Time End Time Length
Gates open 6:45 AM
Period 1 7:15 AM 8:00 AM 45 min
Period 2 8:05 AM 8:50 AM 45 min
Nutrition Break 8:50 AM 9:05 AM 15 min
Period 3 9:10 AM 9:55 AM 45 min
Period 4 10:00 AM 11:45 AM 105 min
Advisory 10:45 AM 11:10 AM 25 min
Period 5 11:15 AM 12:00 PM 45 min
Period 6 12:05 PM 12:50 PM 45 min
Period 7 12:55 PM 1:30 PM 35 min
Minimum Day- High School
Description / Period Start Time End Time Length
Gates open 6:45 AM
Period 1 7:15 AM 8:00 AM 45 min
Period 2 8:05 AM 8:50 AM 45 min
Period 3 8:55 AM 9:40 AM 45 min
Break 9:40 AM 9:55 AM 15 min
Period 4 10:00 AM 10:45 AM 45 min
Period 5 10:50 AM 11:35 AM 45 min
Period 6 11:40 AM 12:25 PM 45 min
Advisory 12:25 PM 12:50 PM 25 min
Period 7 12:30 PM 1:15 PM 45 min
Assembly Day- Middle School No advisory on assembly days in middle school
Description / Period Start Time End Time Length
Period 1 7:15 AM 7:30 AM 15 min
Assembly 7:30 AM 8:30 AM 60 min
Period 1 (continues) 8:35 AM 9:20 AM 45 min
Period 2 9:25 AM 10:15 AM 50 min
Period 3 10:20 AM 11:10 AM 50 min
Lunch 11:10 AM 11:45 AM 35 min
Period 4 11:50 AM 12:40 PM 50 min
Period 5 12:45 PM 1:35 PM 50 min
Period 6 1:40 PM 2:25 PM 45 min
Period 7/Enrichment 2:30 PM 3:15 PM 45 min
Assembly Day- High School No advisory on assembly days in high school
Description / Period Start Time End Time Length
Period 1 7:15 AM 8:05 AM 50 min
Period 2 8:10 AM 9:00 AM 50 min
Assembly 9:05 AM 10:10 AM 65 min
Period 3 10:15 AM 11:05 AM 50 min
Period 4 11:10 AM 12:00 PM 50 min
Lunch 12:00 PM 12:35 PM 35 min
Period 5 12:40 PM 1:30 PM 50 min
Period 6 1:35 PM 2:25 PM 50 min
Period 7/Enrichment 2:30 PM 3:15 PM 45 min
Conference Week- Transitional Kindergarten
Description / Period Start Time End Time Length
Transitional Kindergarten 7:30 AM 10:30 AM 180 min
Snack 8:40 AM 9:00 AM 20 min
Conference Week- Session 2 Mrs. Alarcon/Mr. Ward
Description / Period Start Time End Time Length
Start/End Time 9/24-9/28 9:30 AM 12:30 PM 180 min
Snack 10:30 AM 10:50 AM 20 min
Conference Week- Session 1 Mrs. Rodriguez/Ms. Miles Conference Week is 3/4/19-3/7/19 Schedule will be in effect all week including Thursday.
Description / Period Start Time End Time Length
Start/End Time 9/24-9/28 7:50 AM 10:50 AM 180 min
Snack 9:20 AM 9:40 AM 20 min
Conference Week- Elementary Conference Week is
No entries present for this bell schedule
Conference Week- Middle School Conference Week is
No entries present for this bell schedule
Conference Week- High School Conference Week is
No entries present for this bell schedule