San Jacinto Valley Academy — Bell Schedules

Transitional Kindergarten Schedule: Monday-Friday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 8:00 AM 8:30 AM 30 min
Instruction 8:30 AM 12:00 PM 210 min
Kindergarten Schedule (Session 1): Monday-Thursday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 8:00 AM 8:30 AM 30 min
Instruction 8:30 AM 1:30 PM 300 min
Kindergarten Schedule (Session 1): Friday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 8:00 AM 8:30 AM 30 min
Instruction 8:30 AM 12:30 PM 240 min
Kindergarten Schedule (Session 2): Monday-Thursday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 8:20 AM 8:50 AM 30 min
Instruction 8:50 AM 1:50 PM 300 min
Kindergarten Schedule (Session 2): Friday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 8:30 AM 8:50 AM 20 min
Instruction 8:50 AM 12:50 PM 240 min
Elementary Schedule: Monday-Thursday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 7:45 AM 8:20 AM 35 min
Instruction 8:20 AM 2:35 PM 375 min
1st Grade Recess 9:05 AM 9:25 AM 20 min
2nd Grade Recess 9:05 AM 9:25 AM 20 min
3rd Grade Recess 9:30 AM 9:50 AM 20 min
4th Grade Recess 9:55 AM 10:15 AM 20 min
5th Grade Recess 10:20 AM 10:40 AM 20 min
1st Grade Lunch 10:45 AM 11:20 AM 35 min
2nd Grade Lunch 11:25 AM 12:00 PM 35 min
3rd Grade Lunch 12:05 PM 12:40 PM 35 min
4th Grade Lunch 1:00 PM 1:35 PM 35 min
5th Grade Lunch 1:00 PM 1:35 PM 35 min
Elementary Schedule: Friday
Description / Section Start Time End Time Length
Arrival 7:45 AM 8:20 AM 35 min
Instruction 8:20 AM 1:20 PM 300 min
1st Grade Lunch 9:30 AM 10:00 AM 30 min
2nd Grade Lunch 10:05 AM 10:35 AM 30 min
3rd Grade Lunch 10:40 AM 11:10 AM 30 min
4th Grade Lunch 11:15 AM 11:45 AM 30 min
5th Grade Lunch 11:50 AM 12:20 PM 30 min
Elementary Awards Ceremony Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
2nd Grade Awards 8:30 AM 9:00 AM 30 min
4th Grade Awards 9:15 AM 9:45 AM 30 min
1st Grade Awards 10:00 AM 10:30 AM 30 min
3rd Grade Awards 10:45 AM 11:15 AM 30 min
5th Grade Awards 11:30 AM 12:00 PM 30 min
Middle School Schedule: Monday - Thursday
Description / Section Start Time End Time Length
0 Period/Extra Enrichment 7:30 AM 8:25 AM 55 min
1st Period 8:30 AM 9:30 AM 60 min
2nd Period 9:35 AM 10:30 AM 55 min
3rd Period 10:35 AM 11:30 AM 55 min
Lunch 11:30 AM 12:00 PM 30 min
4th Period 12:05 PM 1:00 PM 55 min
5th Period 1:05 PM 2:00 PM 55 min
6th Period 2:05 PM 3:15 PM 70 min
Enrichment 3:20 PM 4:00 PM 40 min
Extended 4:05 PM 4:45 PM 40 min
Middle School Schedule: Friday
Description / Section Start Time End Time Length
0 Period/Extra Enrichment 7:30 AM 8:25 AM 55 min
1st Period 8:30 AM 9:20 AM 50 min
2nd Period 9:25 AM 10:15 AM 50 min
3rd Period 10:20 AM 11:10 AM 50 min
Lunch 11:10 AM 11:45 AM 35 min
4th Period 11:50 AM 12:40 PM 50 min
5th Period 12:45 PM 1:35 PM 50 min
6th Period 1:40 PM 2:40 PM 60 min
Enrichment 2:45 PM 3:45 PM 60 min
Extended Enrichment 3:50 PM 4:45 PM 55 min
Middle School Assembly Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 7:30 AM 8:25 AM 55 min
Period 1 8:30 AM 8:40 AM 10 min
Assembly 8:45 AM 9:45 AM 60 min
Period 1 (Continued) 9:50 AM 10:30 AM 40 min
Period 2 10:35 AM 11:20 AM 45 min
Period 3 11:25 AM 12:10 PM 45 min
Lunch 12:15 PM 12:50 PM 35 min
Period 4 12:50 PM 1:35 PM 45 min
Period 5 1:40 PM 2:25 PM 45 min
Period 6 2:30 PM 3:15 PM 45 min
High School Schedule: Monday-Thursday
Description / Section Start Time End Time Length
0 Period/Extra Enrichment 7:30 AM 8:25 AM 55 min
1st Period 8:30 AM 9:30 AM 60 min
2nd Period 9:35 AM 10:30 AM 55 min
3rd Period 10:35 AM 11:30 AM 55 min
4th Period 11:35 AM 12:30 PM 55 min
Lunch 12:30 PM 1:00 PM 30 min
5th Period 1:05 PM 2:00 PM 55 min
6th Period 2:05 PM 3:15 PM 70 min
Enrichment 3:20 PM 4:00 PM 40 min
Extended Enrichment 4:05 PM 4:45 PM 40 min
High School Schedule: Friday
Description / Section Start Time End Time Length
0 Period/Extra Enrichment 7:30 AM 8:25 AM 55 min
1st Period 8:30 AM 9:20 AM 50 min
2nd Period 9:25 AM 10:15 AM 50 min
3rd Period 10:20 AM 11:10 AM 50 min
4th Period 11:15 AM 12:05 PM 50 min
Lunch 12:05 PM 12:40 PM 35 min
5th Period 12:45 PM 1:35 PM 50 min
6th Period 1:40 PM 2:40 PM 60 min
Enrichment 2:45 PM 3:45 PM 60 min
Extended Enrichment 3:50 PM 4:45 PM 55 min
High School Assembly Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 0 7:30 AM 8:25 AM 55 min
Period 1 8:30 AM 9:20 AM 50 min
Period 2 9:25 AM 10:10 AM 45 min
Assembly 10:15 AM 11:20 AM 65 min
Period 3 11:25 AM 12:10 PM 45 min
Period 4 12:15 PM 1:00 PM 45 min
Lunch 1:00 PM 1:35 PM 35 min
Period 5 1:40 PM 2:25 PM 45 min
Period 6 2:30 PM 3:15 PM 45 min
San Jacinto Valley Academy - 480 N. San Jacinto Avenue, San Jacinto, CA 92583 - Phone: (951) 654-6113 - Fax: (951) 654-5083